CURA DE SLABIRE CONDIMENTATA

Dieta in cura de slabire bazata pe condimente


O slabire foarte sanatoasa si destul de rapida, spunem noi, este slabirea bazata pe condimente.

Inainte de a incepe sa discutam despre cura de slabire cu condimente, trebuie sa stiti niste lucruri foarte importanta. De exemplu, nutritionistii in general, ofera diverse tipuri de meniuri alimentare zilnice, interzicand in mod clar anumite alimente. Singura categorie alimentara ce nu este interzisa de vreun nutritionist sunt condimentele. Ba dimpotrivia, majoritatea nutritionistilor recomanda asezonarea alimentelor consumate in cadrul unei diete (fade, in general) cu diverse tipuri de condimente.

In mod particular, de-a lungul timpului, s-a demonostrat functionalitatea in slabire a unor condimente. Exista studii de cercetare bazate pe actiunea unui anumit condiment in procesul de slabire, de aceea, nu ne vom axa aici pe a demonostra functionalitatea condimentelor intr-o dieta, ci mai degraba, dorim sa va oferim informatii despre tipurile de condimente pe care le puteti folosi in slabire si actiunile lor.


Vorbind la modul general, parerea noastra este una clara, anume, condimentele te ajuta sa slabesti, deci, o dieta pe baza de condimente, elimina kilogramele in plus.

Multe din condimentele pe care le folosim noi la mancaruri, insa, mai putin intalnite in mancarurile romanesti, mai des intalnite in mancarurile indiene, chinezesti, japoneze, au actiune in curele de slabire. In general, actiunea in slabire a condimentelor provine de la diversi compusi prezenti in condimente, compusi puternici antioxidanti, ce determina topirea grasimilor si eliminarea lor din organism. De asemenea, o alta parte pozitiva este aceea ca unele condimente inhiba crearea stratului adipos. Aceasta proprietate este prezenta in special in condimentele ce provin din zonele foarte calde ale Terrei. Evident, nu toate condimentele sunt utile in slabire, insa, sunt deja cunoscute acele condimente cu efecte, sa le zicem, maxime.

Acum ca am stabilit parerea noastra despre functionalitatea condimentelor in cadrul slabirii, haideti sa vedem care sunt acele condimente cu cea mai mare actiune in slabire.

Tipuri de condimente utile in curele de slabire


1. Scortisoara, un condiment cunoscut la noi, in special folosit in mancarurile dulci, insa, in tarile asiatice, folosita la mancarurile cu carne ori cu fructe de mare, etc. Pentru ca am ajuns direct la scortisoara, va spun de pe acum ca am citit niste prostii pe internet legate de efectul scortisoarei in slabire. Exista niste specialisti ce ne recomanda sa slabim consumand dulciuri cu scortisoara. Evident, o tampenie. Nu exista ceva mai rau decat dulciurile, nici macar grasimile rele. Deci, nu credeti tot ce vedeti. Evident, daca doriti sa consumati dulciuri pe baza de scortisoara, limitati-va la unele fara faina alba, zahar, unt, smantana, lapte dulce, margarina si mai ales colorantii naturali. In rest, gasiti site-uri specializate in mancaruri indiene, de exemplu, unde sunt foarte multe retete de mancaruri ce include scortisoara.

2. Piperul negru, cunoscut deja ca un foarte bun stimulet al grasimilor, are un gust special si mai ales, confera un gust special mancarurilor. Piperul negru stimuleaza metabolismul, topind grasimile si eliminandu-le din organism, determinand in acest fel slabirea. O actiune foarte buna in slabire o obtineti insa de la piperul negru in stare cruda.

3. Ghimbirul este si el un foarte bun stimulent al organismului, imbunatatind activitatea intestinala. Ghimbirul trebuie insa consumat cu moderatie, pentru ca determina practic o actiune asemanatoare bolnavilor de bulimie. Adica, organismul nu este lasat sa asimileze, nici macar elementele de care are nevoie. In siverse combinatii, ghimbirul este util, de aceea va recomand sa asezonati diverse mancaruri cu ghimbir, in cantitati mici.

4. Ardeiul iute este si el foarte bun in eliminarea kilogramelor in plus. Ardeiul iute conduce la reducerea secretiilor gastrice, determinand in schimb arderea grasimilor. Ardeiul iute este indicat a se folosi ca aperitiv, ori pentru asezonarea unor mancaruri proteice.

5. Chimenul, un foarte placut condiment ce mareste cantitatea de suc gastric, astfel incat alimentele sunt foarte usor digerate. Chimenul este foarte bun in asezonarea unor ancaruri pe baza de carne, varza, orez (folositi orezul brun sau orezul salbatic).

6. Cimbrul ajuta si el la arderea grasimilor, dar este si un foarte bun antioxidant, ajutand la eliminarea grasimilor din organism, dar si la cresterea energiei si intarierea sistemului imunitar. Cimbrul este un condiment destul de prezent in bucataria romaneasca, deci, nu are cum sa va lipseasca inspiraria, doamnelor.

7. Curcuma, este in fapt colorantul acela galben prezent in tumeric, un condiment foarte cunoscut din bucataria indiana. Curcuma este un bun antioxidant si un inhibator al formarii tesutului antiadipos. Curcuma are roul de eliminarea a grasimilor din organism, fiind foarte bun intr-o cura de slabire. Va recomand cu incredere consumarea de tumeric, mai ales ca, avand un gust puternic, poate condimenta cu succes si cel mai fad aliment. Mancarurile pe baza de linite, vinete, carne, orez, pot fi foarte bine asezonate cu tumeric.

8. Boabele de mustar sunt si ele un condiment foarte utile in slabire, ele accelerand metabolismul si determinat o slabire foarte sanatoasa, chiar daca nu este foarte rapida. Nu confundati boabele de mustar cu mustarul propriu-zis. Nu consumati mustar pe post de condiment, noi discutam aici doar de boabele de mustar.

9. Ceapa, este un aliment foarte prezent in mancarurile romanesti, de aceea nu este niciun impediment in a nu beneficia si de rezultatele in slabire ale cepei. Nu va inchipuiti ca, daca veti face o tocana cu 10 cepe prajite, a doua zi va veti trezi cu 5 kilogramele lipsa. Dicutam aici despre ceapa cruda, si in asociere cu alimente care nu duc la anihilarea unei diete (zahar, unt, smantana, margarina, lapte dulce, grasimi - in special cele de porc si de oaie, orezul alb, pastele din faina alba, painea, faina alba, cartoful, etc).

In concluzie, puteti sa slabiti tinand o cura pe baza de condimente, insa, combinand aceasta cura cu un regim alimentar suplimentar strict organizat. De asemenea, plimbarile lungi pe jos reprezinta cheia succesului oricari cure de slabire alimentara, bazata pe produse de slabire, pe condimente, etc.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER