CEA MAI EFICIENTA METODA DE SLABIRE

Ati gasiti care este cea mai simpla cale de a slabi? Stiti care-i cea mai usoara metoda de a da jos kilogramele in plus?


Stiindu-va dornici de a gasi metoda eficienta de a slabi, cu cat mai putin efort, atat alimentar cat si fizic, ne-am gandit astazi sa facem o analiza asupra celor mai bune metode de slabire.

Parerile sunt impartite, fireste, cand vine vorba de metoda cea mai simpla si mai eficienta de slabire, nutritionistii insisi isi impart opiniile si uneori ajung chiar la dezbateri dincolo de codul deontologic.

Fiecare om ce a tinut odata o cura de slabire, are o parere despre ce inseamna sa gasesi cea mai simpla metoda de slabire, inseamnand si cea mai eficienta, adica cea care iti aduce eliminarea unui numar cat mai mare de kilograme.


Unii specialisti considera ca eliminarea grasimilor din alimentatie si consumul ridicat de alimente care nu contin grasimi periculoase. Cei ce sustin ca aceasta metoda de slabire, bazata pe eliminarea din alimentarie a grasimilor, este si o metoda ce nu are atasat efectul yo-yo, cum au dietele restrictive, spre exemplu.

Alti specialisti sustin ca eliminarea din alimentatie a dulciurilor, tot ce inseamna zahar de orice fel, reprezinta calea perfecta catre slabirea eficienta.

Alti specialisti merg pe ideea de eliminarea atat a grasimilor cat si a zaharului si dulciurilor aferente.

Multi specialisti considera dieta mediteraneana ca fiind cea mai eficienta metoda de a slabi. Aceasta dieta mediteraneana este bazata pe consumul de legume, peste, ulei de masline si cu restrictii serioase in privinta carnurilor, lactatelor grase, dlciurilor.

Alti specialisti sustin ca dieta DASH ar fi cea mai simpla si mai eficienta metoda de slabire. Afirmatiile se sustin si prin faptul ca, spun specialistii, dieta DASH ar conduce si la scaderea tensiunii arteriale, fiind buna chiar si pentru persoanele cu diabet. Dieta DASH este insa o dieta pentru persoane echilibrate si bine organizate, pentru ca implica impartirea regimul in doua etape bine definite si calcularea minutioasa a portiilor pe care le mancam.

O alta metoda aparuta in ultima vreme a devenit la randu-i o metoda eficienta de slabire: este vorba de slabirea rapida pentru doua saptamani, urmata de un regim de doua saptamani de regim alimentar normal. Dupa parerea mea, aceasta asa-zisa dieta, este un fake, o falsa slabire. Daca un om obez se apuca de slabire, in primele doua saptamani va da jos 4-7 kilograme doar din continutul stomacului. Revenirea la un regim normal, obisnuit, nu ar face decat sa reincarce un sistem golit, si sa-i determine niste scaderi anormale de vitamine si minerale.

Daca ar fi sa ne luam dupa alte clasemente, care tin mai putin cont de eficacitate si mai mult de celebritate si de lejeritatea regimului alimentar, cele mai populare diete sunt: dieta Atkins, Dukan, Ketogenica, mediteraneana, Montignac, disociata, South Beach, dieta cu supa de varza, etc.

Daca ma intrebati pe mine care este cea mai eficienta metoda de slabire, va spun asa:

- elimina din alimentatie grasimile periculoase: unt, smananta, grasimi animale;
- nu mai consuma carne de porc, oaie;
- elimina din alimentatie zaharul si dulciurile asociate;
- elimina din alimentatie tot ce inseamna preparate cu faina alba: paine, paste fainoase, etc;
- elimina din alimentatie: laptele dulce, orezul, morcovul, cartoful, fasolea uscata.
- renunta definitiv la prajeli;
- consuma o salata mare inainte de masa;

- bea multe lichide;
- fa miscare - cel putin 30 de minute zilnic de mers mai alert, nu alergare, nu sala, de preferat mers prin parc;

Aceasta este dupa parerea mea, cea mai eficienta metoda de slabire. Aceasta asa-zisa dieta, trebuie mentinuta toata viata, daca vreti sa duci o viata sanatoasa si sa nu va mai ingrasati.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE